De Beroepenveldcommissie is een adviescommissie die ten doel heeft de aansluiting te bewaken van het onderwijsprogramma van de opleiding op de beroepspraktijk. Zij informeert en adviseert het opleidingsmanagement en evalueert cyclisch de aansluiting van de opleiding op het beroep.

De BC bestaat uit vertegenwoordigers uit het werkveld: eerste- en de tweedelijns verloskundigen, een gynaecoloog, de kraamzorg, en enkele anderen vanuit het werkveld van de geboortezorg. Samen vormen zij een multidisciplinaire afspiegeling van het werkveld.

De leden worden gevraagd en benoemd door AVAG voor een termijn van maximaal 4 jaar. De beroepenveldcommissie bespreekt circa vier keer per jaar aangelegenheden betreffende het onderwijs met het opleidingsmanagement en de beleidsadviseur marketing en werkveldontwikkeling.

De Beroepenveldcommissie is eveneens een belangrijk kwaliteitsorgaan. De vergaderingen van de commissie zijn voor studenten toegankelijk, tenzij de voorzitter van de commissie vindt dat de aard van een te behandelen onderwerp dit niet toelaat.

print deze pagina print deze pagina
Is de informatie duidelijk?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Laden...