Handleiding

Algemeen
AVAG stimuleert studenten om internationale onderwijsactiviteiten in het buitenland te doen. Met een stage of minor in het buitenland vergroot je je competenties op het gebied van verloskunde, burgerschap, professionaliseren, samenwerken en maatschappelijke betrokkenheid. Het is bekend dat studenten met een buitenlandervaring een breder beroepsperspectief hebben. Medicine is culture biased.  Het is interessant om te ervaren hoe geboortezorg in andere landen is georganiseerd en verrijkend om te leren hoe vrouwen in andere culturen hun zwangerschap, bevalling en kraambed ervaren. Studeren in het buitenland verruimt je blik op de verloskundige zorg nog meer dan alleen de Nederlandse context. Lijkt het je leuk om te studeren in het buitenland tijdens je opleiding bij AVAG? Kijk dan in de studiegids bij de handleiding studeren in het buitenland.
Je kunt bij AVAG op vier momenten in de opleiding in het buitenland studeren. Dat is tijdens de verloskunde stage in jaar 3, de onderzoekstage in jaar 3, de minor in jaar 4 en de keuzestage in jaar 4. Eénmaal per jaar organiseert AVAG een feestelijke internationale week. Tijdens deze week kun je kennismaken met studenten die eerder in het buitenland hebben gestudeerd, zijn er internationale sprekers die vertellen over hun internationale ervaringen op het gebied van geboortezorg en onderzoek en worden er interessante thema’s behandeld waarbij je al kennis maakt met inclusiviteit en culturele aspecten van de geboortezorg. Kijk in het onderwijsrooster wanneer de internationale week is gepland, meestal wordt deze week georganiseerd rond the international day of the midwife op 5 mei.

Wil je alvast plannen maken? Kijk dan verder op onderstaande links, lees de handleiding op de studiegids en neem tijdig (ongeveer negen tot zes maanden vooraf) contact op met de coördinator van het onderwijsonderdeel dat je in het buitenland wilt volgen.

Organisaties die internationale onderwijsactiviteiten ondersteunen:

www.wilweg.nl

www.nuffic.nl

Internationale organisaties relevant voor geboortezorg:

https://www.who.int/maternal_child_adolescent/news/events/international-day-midwife-5-may-2020/en/

https://www.internationalmidwives.org/

Scholen waar AVAG een internationale partner in onderwijs is:

www.karolinska.se

Midwifery Studies, Maternal and Newborn Health MSc 2022 entry – University of Nottingham

 

 

print deze pagina print deze pagina
Is de informatie duidelijk?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 1,00 out of 5)

Laden...