De hbo-bacheloropleiding Verloskunde wordt verzorgd door de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen (AVAG).

AVAG is een zelfstandig opererende dochterstichting van Hogeschool Inholland en werkt nauw samen met Amsterdam UMC (locatie VUmc) en het UMCG. Sinds 22 maart 2022 is AVAG juridisch-bestuurlijk ingebed bij Hogeschool Inholland als dochterstichting.

De Academie Verloskunde Amsterdam Groningen (AVAG) heeft als kernactiviteiten:

  1. Het opleiden van studenten tot verloskundigen door middel van de hbo-bacheloropleiding Verloskunde. Zij doet dit op twee plaatsen: in Amsterdam en in Groningen.
  2. Het verzorgen van masteronderwijs op het gebied van de verloskunde. Vanaf 2023 doet zij dit in samenwerking met de andere verloskunde academies, vanuit de hogescholen Inholland, Zuyd en Rotterdam. Meer informatie is te vinden op www.masterverloskunde.nl.
  3. Het aanbieden van bij- en nascholing voor verloskundigen in Nederland.
  4. Het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek op het terrein van de (eerstelijns) verloskunde (Verloskundige Wetenschap). Het onderzoek wordt uitgevoerd in gemeenschappelijke verantwoordelijkheid van AVAG en Amsterdam UMC (locatie VUmc); en voor het onderzoek in Groningen ook van UMCG.

Het managementteam bestaat uit de directeur van AVAG (Wim Gorissen), de opleidingsmanager (Wilma Hendriks) en de hoogleraar Verloskundige Wetenschap (Ank de Jonge).

is de informatie duidelijk? 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)

Laden...