Deze minor wordt gevolgd bij de faculteit Gezondheidswetenschappen (Health sciences) van de VU, en geldt tevens als pre-master voor de 1-jarige Engelstalige master Health sciences van de VU. De kosten van de minor/pre-master worden vergoed door de opleiding. Met het behalen van deze minor/pre-master heb je rechtstreeks toegang tot deze master.
In de master Health sciences word je opgeleid om onderzoek te doen en om organisatieprogramma’s te ontwikkelen om de algemene volksgezondheid of die van groepen cliënten te bevorderen. In de master kun je je specialiseren in een of meer van de volgende richtingen:

  • Beleid en organisatie in de gezondheidszorg
  • Infectieziekten
  • International Public health
  • Preventie en volksgezondheid
  • Voeding en gezondheid

De minor/pre-master is georganiseerd als een zogenaamde lint-minor: het onderwijs is op een vaste dag per week gedurende semester 4.1 en 4.2. Het onderwijs is in het Nederlands. De reguliere programma van de verloskunde opleiding wordt zoveel mogelijk zodanig georganiseerd dat het programma studeerbaar is. Desondanks is het volgen van de minor zwaarder dan een gewone minor. De minor omvat 30 EC’s, met daarnaast de onderdelen van het verloskunde programma, waarmee het minor gedeelte in totaal op 36 EC’s komt. Om deze reden geldt deze minor eveneens als honoursprogramma, waarvoor de student bij succesvol doorlopen een aantekening krijgt op het diploma van verloskunde.

Om toegelaten te worden tot de minor/pre-master gelden een aantal voorwaarden:

  • Behalen van een toelatingsassessment (selectie).
  • Wiskunde A1 en B1 op vwo-niveau

Contact

Het aanspreekpunt voor vragen over deze minor / pre-master is Liesbeth Kool.

print deze pagina print deze pagina
Is de informatie duidelijk?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Laden...