Het doel van deze minor, een bredere visie op de gezondheidszorg, wordt bereikt door studenten te kennis te laten maken met diverse aspecten van de Public Health èn Health Promotion. Public health promotion is een belangrijke taak van eerstelijns gezondheidszorg en door ontwikkeling van competenties op dit gebied kan de verloskundige effectiever worden ingezet, ook in domeinen waar de verloskundige voorheen minder actief was zoals vrouwengezondheidszorg.
Binnen de minor Public Health Promotion komen alle beroepsrollen voor verloskundigen aan de orde met extra aandacht voor de rollen voorlichter/counseler, casemanager, innovator en praktijkmanager. Deze beroepsrollen sluiten aan op de 7 kerncompetenties die door AVAG zijn geformuleerd.
Verder wordt er extra aandacht besteed aan de volgende academische vaardigheden:
– Analytische vaardigheden
– Argumenteren en redeneren
– Divergerend naar het beroep kijken
De lessen binnen de PHP minor zijn divers. Er worden veel experts/gastdocenten ingezet. Hoofdonderwerpen zijn volksgezondheid en gezondheidszorg in binnen- en buitenland.
Tijdens de PHP minor loopt de student een vierweekse stage in binnen- of buitenland. Tijdens de stage wordt gewerkt aan de doorlopende opdracht. Voor deze doorlopende opdracht hebben de studenten tijdens de theorieweken een plan van aanpak geschreven voor het uitvoeren of ontwikkelen van een gezondheidsbevorderende interventie.

Selectieve toetsing: schriftelijke toets (open boek tentamen) en beoordeling van de doorlopende opdracht.

print deze pagina print deze pagina
Is de informatie duidelijk?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 1,00 out of 5)

Laden...